Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
kamkaj19
- Użytkownik
- Posty: 42
- Rejestracja: 2 sie 2012, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Solarnia
- Podziękował: 22 razy
Post
autor: kamkaj19 »
\(\displaystyle{ C_{1}\cos \sqrt{8} x+C_{2}\sin \sqrt{8}x=C_{1}\cos \sqrt{2}x+C_{2}\sin \sqrt{2}x}\)
Jest to równanie prawdziwe? Nie ma w środku pi.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 04:23 przez
Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
Chromosom
- Moderator
- Posty: 10365
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 1271 razy
Post
autor: Chromosom »
Proponuję zastosować wzór na różnicę funkcji trygonometrycznych.