\(\displaystyle{ \cos 3x< \frac{1}{2}}\)
Jak to zrobić? Mam narysować wykres kosinus, gdzie przedział wartości będzie \(\displaystyle{ \langle -3,3\rangle}\)?
Rozwiąż nierówność
-
- Użytkownik
- Posty: 214
- Rejestracja: 15 paź 2011, o 12:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 45 razy
Rozwiąż nierówność
Ostatnio zmieniony 5 gru 2012, o 17:51 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
Rozwiąż nierówność
Raczej \(\displaystyle{ (- \frac{2\pi}{3}; \frac{2\pi}{3} )}\)Bo to okres naszej lewej strony