Zbadaj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
manio777444
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 12 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: manio777444 »

Witam, mam ogromy problem, dostaliśmy od wykładowcy po dwa przykłady i mamy zbadać wykresy funkcji w 4 etapach, jestem kompletnie zielony ponieważ nie miałem podobnych zadań w szkole średniej, a nasz nowy wykładowca nie bardzo nam to wytłumaczył.
\(\displaystyle{ 1. \ y= x + \cos{x} \\
2. \ y= \sqrt{x^{3}-3x+2}}\)



Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, o 16:43 przez pyzol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
kropka+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4389
Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 787 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: kropka+ »

Ty nie masz badać wykresu funkcji tylko masz zrobić badanie przebiegu zmienności funkcji i narysować jej wykres na podstawie wyników tego badania.
Przeczytaj tu punkty jakie należy zrobić:
manio777444
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 12 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: manio777444 »

a może mi ktoś pomóc z tymi przykładami? bardzo proszę..
Awatar użytkownika
Vardamir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1913
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 22:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 410 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: Vardamir »

https://www.matematyka.pl/page.php?p=kom ... ci-funkcji

Tu jest wszystko wytłumaczone, ale musisz sam spróbować to zrobić. Jeśli gdzieś utkniesz to pokaż w którym miejscu jest problem.

Jakie wychodzą Ci pochodne?
manio777444
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 12 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: manio777444 »

no właśnie nic nie wychodzi bo nie wiem jak się za to zabrać. Powiem wprost potrzebuję kogoś kto byłby w stanie te przykłady wykonać. Powoli bym je przeanalizował. Może jest ktos komu się bardzo nudzi
Awatar użytkownika
Vardamir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1913
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 22:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 410 razy

Zbadaj wykres funkcji

Post autor: Vardamir »

Najłatwiej powiedzieć nie wiem. Ja tego za Ciebie nie zrobię. Mogę Ci w tym pomóc.

Policz pochodne tych funkcji i napisz jakie Ci wychodzą. To jest pierwszy krok, jak policzysz to powiem Ci co dalej.
ODPOWIEDZ