PROSZE O SPRAWDZENIE
Dla ilu argumentow z przedzialu\(\displaystyle{ <0;70>}\)funkcja przyjmuje wartość \(\displaystyle{ 1}\)? \(\displaystyle{ y=sin \alpha}\)
odpowiedz mi wyszła taka : Dla 11 argumentów.
Dla ilu argumentow z przedzialu\(\displaystyle{ <0;90>}\)funkcja przyjmuje wartość \(\displaystyle{ 1}\)? \(\displaystyle{ y=cos \alpha}\)
Odp: Dla 15 argumentów
moze ktos napisac jakies wzory jak to liczyc w wykresach \(\displaystyle{ y=tgx}\), \(\displaystyle{ y=ctgx}\) , \(\displaystyle{ y=cosx}\),\(\displaystyle{ y=sinx}\) bo ja na piechote rysuje
Dla ilu argumentow z przedzialu .funkcja przyjmuje wartosc 1
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Dla ilu argumentow z przedzialu .funkcja przyjmuje wartosc 1
dla sinusa - \(\displaystyle{ 1}\) przyjmuje co \(\displaystyle{ 2 \pi}\)
Liczysz ile \(\displaystyle{ 2 \pi}\) mieści się w danym przedziałe czyli \(\displaystyle{ \frac{70}{ 2 \pi} \approx 11,14}\)
czyli \(\displaystyle{ 11}\)
dla cosinusa - \(\displaystyle{ 1}\) przyjmuje co \(\displaystyle{ 2 \pi}\)
Liczysz ile \(\displaystyle{ 2 \pi}\) mieści się w danym przedziałe czyli \(\displaystyle{ \frac{90}{ 2 \pi} \approx 14,32}\)
czyli \(\displaystyle{ 15}\) (+ jedna \(\displaystyle{ 1}\) dla zera)
Liczysz ile \(\displaystyle{ 2 \pi}\) mieści się w danym przedziałe czyli \(\displaystyle{ \frac{70}{ 2 \pi} \approx 11,14}\)
czyli \(\displaystyle{ 11}\)
dla cosinusa - \(\displaystyle{ 1}\) przyjmuje co \(\displaystyle{ 2 \pi}\)
Liczysz ile \(\displaystyle{ 2 \pi}\) mieści się w danym przedziałe czyli \(\displaystyle{ \frac{90}{ 2 \pi} \approx 14,32}\)
czyli \(\displaystyle{ 15}\) (+ jedna \(\displaystyle{ 1}\) dla zera)