Oblicz wyrażenie.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Krzychuwasik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 15 paź 2011, o 12:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy

Oblicz wyrażenie.

Post autor: Krzychuwasik »

\(\displaystyle{ (cos 52^{o} -cos 38^{o}) ^{2} +2sin38 ^{o} \cdot sin52 ^{o} -cos180 ^{o}}\)
Jak to można rozpisać?
Awatar użytkownika
wujomaro
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2154
Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 299 razy

Oblicz wyrażenie.

Post autor: wujomaro »

\(\displaystyle{ \alpha= 90^{\circ}- \beta \\ \sin \alpha= \cos \beta}\)
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ