wykaz...
-
- Użytkownik
- Posty: 8601
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 1816 razy
wykaz...
\(\displaystyle{ \gamma = 90^\circ \\
\\
\beta = 90^\circ - \\
\sin^2{90^\circ} + \sin^2{\alpha} + \sin^2{\beta} = 1+ \sin^2{\alpha} + \sin^2{(90^\circ - )}= 1 + \sin^2{\alpha} + \cos^2{\alpha} = 2}\)
\\
\beta = 90^\circ - \\
\sin^2{90^\circ} + \sin^2{\alpha} + \sin^2{\beta} = 1+ \sin^2{\alpha} + \sin^2{(90^\circ - )}= 1 + \sin^2{\alpha} + \cos^2{\alpha} = 2}\)