Obliczyć działanie.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Krzychuwasik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 15 paź 2011, o 12:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy

Obliczyć działanie.

Post autor: Krzychuwasik »

Wiedząc, że \(\displaystyle{ sinx+cosx= \frac{1}{ \sqrt{2} }}\) oblicz \(\displaystyle{ sin x \cdot cos x}\)
Tmkk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1718
Rejestracja: 15 wrz 2010, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrołęka
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 501 razy

Obliczyć działanie.

Post autor: Tmkk »

Podnieś stronami do kwadratu.
ODPOWIEDZ