1.
\(\displaystyle{ \sin 3x> \frac{1}{2}}\)
2.
\(\displaystyle{ \tg 3x \ge 1}\)
Rozwiąż nierówności trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 9 mar 2010, o 20:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Grudziądz
- Podziękował: 4 razy
Rozwiąż nierówności trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 6 lis 2012, o 15:21 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 1053
- Rejestracja: 20 wrz 2012, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: podWarszawie
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 208 razy
Rozwiąż nierówności trygonometryczne
w czym problem? Sprawdzasz dla jakich \(\displaystyle{ t = 3x}\) funkcje spełniają nierówność a następnie wyznaczasz \(\displaystyle{ x}\) .