Równanie sinusów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Lesioo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2012, o 14:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik

Równanie sinusów

Post autor: Lesioo »

Czy mógłby mi ktoś rozwiązać to równanie:
\(\displaystyle{ 2\sin 2\alpha = \sin 10^o}\)

Obliczyć \(\displaystyle{ \alpha\in(0^o,90^o)}\).
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, o 13:16 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Równanie sinusów

Post autor: Kartezjusz »

Zadanie ze studiów? Znasz funkcje cyklometryczne?
ODPOWIEDZ