cosinus kwadrat

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Faskel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 paź 2012, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 4 razy

cosinus kwadrat

Post autor: Faskel »

Witam, mam takie szybkie pytanko:
Czy: \(\displaystyle{ \cos^2 2=\cos^2 (-2)}\) ?
Jeśli tak to czy zawsze: \(\displaystyle{ \cos^2 x=\cos^2 (-x)}\) ??
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

cosinus kwadrat

Post autor: Althorion »

Dwa razy tak.
Faskel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 paź 2012, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 4 razy

cosinus kwadrat

Post autor: Faskel »

A czy podobnie jest dla funkcji sinus?
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

cosinus kwadrat

Post autor: Althorion »

Tak, nawet identycznie.
Faskel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 paź 2012, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 4 razy

cosinus kwadrat

Post autor: Faskel »

Dziękuje za szybką odpowiedź.
ODPOWIEDZ