Nie wiem czy to dobry dział więc w razie potrzeby proszę o przeniesienie tematu.
Jak zapisać \(\displaystyle{ 55 ^{o} 30'30''}\) tak żeby było 55,....?
Zamiana stopni
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Zamiana stopni
Np. w ten sposób:
\(\displaystyle{ 30'30''= \frac{30,5}{60}=0,508333...}\)
a więc: \(\displaystyle{ 55^{\circ}30'30''=55,508333...^{\circ}}\)
\(\displaystyle{ 30'30''= \frac{30,5}{60}=0,508333...}\)
a więc: \(\displaystyle{ 55^{\circ}30'30''=55,508333...^{\circ}}\)
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, o 10:29 przez mmoonniiaa, łącznie zmieniany 1 raz.