\(\displaystyle{ \cos\left( x + \frac{ \pi }{4} \right) = \frac{ \sqrt{5} }{5}}\)
i \(\displaystyle{ x \in \left( \pi , \frac{3}{2} \pi \right)}\)
Rozwiąż równanie
Rozwiąż równanie
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, o 19:42 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy