Proszę o pomoc z tymi przykładami. Jak się zabrać do nich? Muszę je rozwiązać graficznie.
1.
\(\displaystyle{ \sin (x) \le \cos (x)}\)
2.
\(\displaystyle{ \sin (x)>x}\)
Nierówności trygonometryczne graficznie
-
- Użytkownik
- Posty: 84
- Rejestracja: 27 paź 2009, o 16:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ...
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 12 razy
Nierówności trygonometryczne graficznie
Ostatnio zmieniony 7 paź 2012, o 22:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Nierówności trygonometryczne graficznie
A umiesz rozwiązać graficznie prostszą nierówność? Np. \(\displaystyle{ x^2\le x+2}\)?