i tozsamosc =]

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

i tozsamosc =]

Post autor: Kocurka »

\(\displaystyle{ sin^{2}(\frac{7}{2} \pi - x) + \frac{1 - cosx}{2} - sin2x = (cosx - sinx)^{2}}\)


z gory dziekuje za pomoc =]
Ostatnio zmieniony 5 mar 2007, o 19:43 przez Kocurka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

i tozsamosc =]

Post autor: Lorek »

Oj chyba źle przepisane, bo to nie jest tożsamość (ale wiem, gdzie zapewne jest błąd).
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

i tozsamosc =]

Post autor: Kocurka »

chyba o to chodzilo, zebym poprawila, juz jest chyba ok ?
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

i tozsamosc =]

Post autor: Lorek »

No nie sądzę, dla mnie to będzie tożsamość, gdy po lewej stronie zamiast \(\displaystyle{ \cos x}\) będzie \(\displaystyle{ \cos 2x}\).
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

i tozsamosc =]

Post autor: Kocurka »

ok rzeczywiscie jak jest cos2x to wychodzi bez wiekszego problemu, myslalam ze tam raczej nie ma bledu, bo to bylo z kartek wydrukowanych od nauczycielki =] ale kazdy sie moze pomylic =] dzieki =]
ODPOWIEDZ