Ma ktoś może pomysł na funkcję,która by wykazała równoliczność zbiorów:
\(\displaystyle{ \ A=(-1,2)}\) i
\(\displaystyle{ \ B=R}\) ?
Równoliczność zbiorów
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 21 sie 2012, o 10:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 1 raz
Równoliczność zbiorów
Sorki,że wstawiłam to tutaj,ale wiedziałam,że to jest funkcja tangens i jakoś pierwsze co to mi przyszedł na myśl ten temat;-)już mam funkcję.Możecie sprawdzić,czy jest poprawna?
\(\displaystyle{ \ f(x)=tg( \frac {\pi x}{3} - \frac{\pi}{6})}\)
\(\displaystyle{ \ f(x)=tg( \frac {\pi x}{3} - \frac{\pi}{6})}\)