Zbadaj, dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ k}\) równanie
\(\displaystyle{ \cos 2x= \frac{ k^{2}-4k+1 }{ k^{2}-1 }}\)
ma rozwiązanie.
Proszę o dokładne rozpisanie zadania z odpowiedzią, chce porównać swoje obliczenia z waszymi.
Badanie wartości parametru
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 15 maja 2010, o 02:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 2 razy
Badanie wartości parametru
Ostatnio zmieniony 5 sie 2012, o 21:59 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 15 maja 2010, o 02:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 2 razy
Badanie wartości parametru
Jak pisałem Ja chce porównać swoje obliczenia z waszymi. Więc proszę o nie pisanie zbędnych postów.miodzio1988 pisze:Pokaż swoje obliczenia
Badanie wartości parametru
Frytki do tego?
Albo przedstawisz swoje rozwiązanie albo nie mamy o czym gadać. Proste, nie? To jak będzie?
Albo przedstawisz swoje rozwiązanie albo nie mamy o czym gadać. Proste, nie? To jak będzie?
- denatlu
- Użytkownik
- Posty: 524
- Rejestracja: 10 mar 2011, o 20:03
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 128 razy
- Pomógł: 14 razy
Badanie wartości parametru
mi wyszło \(\displaystyle{ k\in \left\langle 0, \frac{1}{2} \right\rangle \cup (1,+ \infty )}\). Zgadza się?
Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, o 13:03 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości - skalowanie nawiasów.
Powód: Poprawa wiadomości - skalowanie nawiasów.