Równanie trygonometryczne - mega trudne, być może nierozwiąz

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 503
Rejestracja: 29 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 176 razy
Pomógł: 29 razy

Równanie trygonometryczne - mega trudne, być może nierozwiąz

Post autor: wiskitki »

Chyba mi się strasznie nudzi na tych wakacjach, bo wymyśliłem sobie takie równanie:
\(\displaystyle{ \sin x ^{\sin x} =\cos x ^{\cos x}}\)
da się to rozwiązać w jakikolwiek znany ludzkości sposób? O_o
Awatar użytkownika
steal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1043
Rejestracja: 7 lut 2007, o 18:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok|Warszawa
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 160 razy

Równanie trygonometryczne - mega trudne, być może nierozwiąz

Post autor: steal »

Numerycznie.
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 503
Rejestracja: 29 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 176 razy
Pomógł: 29 razy

Równanie trygonometryczne - mega trudne, być może nierozwiąz

Post autor: wiskitki »

To chyba nie mój poziom
Awatar użytkownika
steal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1043
Rejestracja: 7 lut 2007, o 18:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok|Warszawa
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 160 razy

Równanie trygonometryczne - mega trudne, być może nierozwiąz

Post autor: steal »

Skoro Ci się nudzi, to poczytaj o:
1) metodzie Newtona
2) metodzie bisekcji
3) metodzie siecznych
ODPOWIEDZ