Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Nestar
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 20 cze 2012, o 22:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowa Sól
Post
autor: Nestar »
Witam.
\(\displaystyle{ \frac{1}{4} \cdot 6=6\sin 3\pi t}\)
Możecie wyjaśnić w jaki sposób mam to rozwiązać?
-
MichalPWr
- Użytkownik
- Posty: 1625
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Leszno
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 387 razy
Post
autor: MichalPWr »
Sprowadź do \(\displaystyle{ \arcsin\left( ...\right)}\)
-
Nestar
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 20 cze 2012, o 22:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowa Sól
Post
autor: Nestar »
\(\displaystyle{ \frac{ \pi }{2}}\)
Nie wiem jak mam to podstawić.
-
Majeskas
- Użytkownik
- Posty: 1456
- Rejestracja: 14 gru 2007, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 49 razy
- Pomógł: 198 razy
Post
autor: Majeskas »
Najpierw wyznacz \(\displaystyle{ \sin3\pi t}\).