Witam, jak obliczyc wartosc
\(\displaystyle{ \arcsin \frac{\pi}{2}}\)
Z góry bardzo dziekuje za pomoc
Oblicz wartości cyklometrycznych
- hollylenka
- Użytkownik
- Posty: 93
- Rejestracja: 5 lis 2011, o 17:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
Oblicz wartości cyklometrycznych
Ostatnio zmieniony 4 cze 2012, o 21:27 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Oblicz wartości cyklometrycznych
Można, ale bawiąc się liczbami zespolonymi
Jeżeli o to chodziło to mała wskazówka : przejście na postać logarytmiczną tej funkcji.
Jeżeli o to chodziło to mała wskazówka : przejście na postać logarytmiczną tej funkcji.