Rysunek wykresu funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Rawtor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 cze 2012, o 16:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Rysunek wykresu funkcji

Post autor: Rawtor »

Prosze o pomoc w rozwiazaniu tych dwóch zadań:
1. Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\frac{\sin 2x}{|\sin x|} \hbox{ dla } x\in \left\langle-2\pi \right;2\pi\rangle}\)
2. a) Naszkicuj wykres funkcji określonej wzorem \(\displaystyle{ f(x)=2\sin x-|\sin x| \hbox{ dla } x\in \left\langle-2\pi \right;2\pi\rangle}\)
b) Narysuj wykres funkcji określonej wzorem \(\displaystyle{ g(x)= \frac{2|f(x)|}{f(x)}}\)
Ostatnio zmieniony 1 cze 2012, o 21:46 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: \sin.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rysunek wykresu funkcji

Post autor: Lorek »

247678.htm
Rawtor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 cze 2012, o 16:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Rysunek wykresu funkcji

Post autor: Rawtor »

OK, dziękuje. Nie zauważyłem tego tematu, a ktoś mogłby mi pomóc w 2?
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rysunek wykresu funkcji

Post autor: Lorek »

Robisz podobnie jak 1., tylko funkcje inne wychodzą.
ODPOWIEDZ