Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
anitusia1994
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 4 mar 2012, o 13:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 19 razy
Post
autor: anitusia1994 »
Proszę o pomo[c w rozwiązaniu równania \(\displaystyle{ ctgfrac{x}{3}=0}\)
-
ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Post
autor: ares41 »
Kiedy cotangens się zeruje ?
-
anitusia1994
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 4 mar 2012, o 13:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 19 razy
Post
autor: anitusia1994 »
\(\displaystyle{ \ctg x=0}\) dla \(\displaystyle{ x=k\pi}\) ale nic mi to w chwili obecnej nie mówi
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, o 16:40 przez
ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
JakimPL
- Użytkownik
- Posty: 2401
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 459 razy
Post
autor: JakimPL »
Zastosuj się do tych samych wskazówek co przy rozwiązywaniu \(\displaystyle{ \sin 2x = 1}\)...
-
anitusia1994
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 4 mar 2012, o 13:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 19 razy
Post
autor: anitusia1994 »
Czyli \(\displaystyle{ x=3\pi+3k\pi}\)?