Oblicz wartość wyrażenia
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 13 lis 2011, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 28 razy
Oblicz wartość wyrażenia
\(\displaystyle{ 3\sin 30^{0} - 2\cos 45^{0} + 4\tg 60^{0}}\)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, o 23:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- dawid.barracuda
- Użytkownik
- Posty: 1766
- Rejestracja: 11 paź 2009, o 19:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gryfice\Warszawa
- Podziękował: 480 razy
- Pomógł: 94 razy
Oblicz wartość wyrażenia
\(\displaystyle{ 3 \cdot \frac{1}{2} - 2 \cdot \frac{ \sqrt{2} }{2} + 4 \cdot \sqrt{3} = ...}\)
Dalej dasz radę sama.
Dalej dasz radę sama.