Oblisz wartość wyrażenia:
\(\displaystyle{ (1-\tg 10 ^{o}) \cdot (1-\tg 80 ^{o})+ \frac{1}{\sin 10 ^{o} \cdot \cos 10 ^{o} }}\)
Mi wyszło \(\displaystyle{ 2.}\)
Wyrażenie - oblicz
-
- Użytkownik
- Posty: 80
- Rejestracja: 27 lis 2011, o 18:57
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 8 razy
Wyrażenie - oblicz
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, o 17:36 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 716
- Rejestracja: 2 wrz 2009, o 21:59
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 83 razy
- Pomógł: 74 razy