Doprowadź do najprostszej postaci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kam51
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 292
Rejestracja: 29 lis 2011, o 00:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krasnobród
Podziękował: 4 razy

Doprowadź do najprostszej postaci

Post autor: kam51 »

\(\displaystyle{ \frac{\sin x - \sin ^{2}x }{\cos x - \cos ^{2} x}}\)
Awatar użytkownika
Ponewor
Moderator
Moderator
Posty: 2218
Rejestracja: 30 sty 2012, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 297 razy

Doprowadź do najprostszej postaci

Post autor: Ponewor »

w liczniku i mianowniku wyłącz przed nawias
kam51
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 292
Rejestracja: 29 lis 2011, o 00:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krasnobród
Podziękował: 4 razy

Doprowadź do najprostszej postaci

Post autor: kam51 »

No i co mi to dalej da? Mógłbyś napisać?
ODPOWIEDZ