drobne pytanko.
Funkcja \(\displaystyle{ x^{2} \sin x}\) jest: nieparzysta czy parzysta czy okresowa czy rosnąca czy malejąca?
jedna odp jest poprawna.
Jaka i dlaczego?.
Czy to jest odp: okresowa?
jaka ta funkcja ma wlasnosc?
-
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 6 mar 2012, o 16:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 22 razy
jaka ta funkcja ma wlasnosc?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, o 15:36 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- lightinside
- Użytkownik
- Posty: 796
- Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań/Łódź
- Podziękował: 111 razy
- Pomógł: 29 razy
- lightinside
- Użytkownik
- Posty: 796
- Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań/Łódź
- Podziękował: 111 razy
- Pomógł: 29 razy
jaka ta funkcja ma wlasnosc?
nie bardzo sie orientuje jak to wtedy wyglada;) znajde i sie przekonam
jednak nie, napewno nie, przperaszam za pytanie
do autorki ja stawiam że to funkcja nie parzysta, a nawet to widze
okresowa to taka, najprosciej tłumacząc co pewien czas określony wygląda tak smao i nie ma odchylen od normy...
zwykła sinusoida... w góre i w dół i te same wartości jakby a nie ze tu węzsza tu grubsza, stała w swej zmienności
jednak nie, napewno nie, przperaszam za pytanie
do autorki ja stawiam że to funkcja nie parzysta, a nawet to widze
okresowa to taka, najprosciej tłumacząc co pewien czas określony wygląda tak smao i nie ma odchylen od normy...
zwykła sinusoida... w góre i w dół i te same wartości jakby a nie ze tu węzsza tu grubsza, stała w swej zmienności