Analizujac wykresy odpowiednich funkcji trygonometrycznych, okresl znak liczby: \(\displaystyle{ \tg 2 + \cos 3}\).
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak to rozwiazac? Dziękuję uprzejmie.
Określ znak liczby.
-
- Użytkownik
- Posty: 684
- Rejestracja: 6 lis 2009, o 21:00
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 59 razy
- Pomógł: 101 razy
Określ znak liczby.
Przypuszczam, że chodzi o radiany.
2 to więcej niż pół \(\displaystyle{ \pi}\), a mniej niż całe. Natomiast 3 to trochę mniej niż \(\displaystyle{ \pi}\). Teraz trochę jaśniej?
2 to więcej niż pół \(\displaystyle{ \pi}\), a mniej niż całe. Natomiast 3 to trochę mniej niż \(\displaystyle{ \pi}\). Teraz trochę jaśniej?