Cos2Alfa i Sin2Alfa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
darphus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 25 paź 2010, o 12:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LUBLIN
Podziękował: 2 razy

Cos2Alfa i Sin2Alfa

Post autor: darphus »

Witam, powiedzcie mi jak mam wpisac w excelu sin2alfa i cos2alfa zeby mi obliczyl?? Nie mam pojęcia.. POmocy!
macik1423
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 875
Rejestracja: 8 paź 2009, o 10:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: R do M
Podziękował: 56 razy
Pomógł: 234 razy

Cos2Alfa i Sin2Alfa

Post autor: macik1423 »

Zrób tak:
W kolumnie A wpisz sobie stopnie, w kolumnie B wpisz formułę, która zamieni stopnie na radiany: "=PI()*A1/180", a w kolumnie C wpisz formułę "=sin(2*B1)", a w D "=cos(2*B1)".
darphus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 25 paź 2010, o 12:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LUBLIN
Podziękował: 2 razy

Cos2Alfa i Sin2Alfa

Post autor: darphus »

No właśnie tak myslałem, tylko nie byłem pewny czy nie musze rozpisać cos i sin2 alfa. Dzięki
ODPOWIEDZ