Rozwiąż rówanie.
-
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 26 lut 2012, o 20:11
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 13 razy
Rozwiąż rówanie.
\(\displaystyle{ \tg x+\tg ^{2}x+\tg ^{3}x+...=\sin x+\cos x}\)
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, o 18:27 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 29 wrz 2011, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Pomógł: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 26 lut 2012, o 20:11
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 13 razy
Rozwiąż rówanie.
Nie wiem jak to wykorzystac
-- 15 kwi 2012, o 22:20 --
\(\displaystyle{ \tg \frac{1-\tg ^{n} }{\tg-tg ^{2} }}\)-- 16 kwi 2012, o 09:24 --Nadal czekam na wskazówki.
-- 15 kwi 2012, o 22:20 --
\(\displaystyle{ \tg \frac{1-\tg ^{n} }{\tg-tg ^{2} }}\)-- 16 kwi 2012, o 09:24 --Nadal czekam na wskazówki.