Trygonometria - wykazać prawdziwość wyrażenia
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 18 lut 2012, o 10:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poland
- Podziękował: 3 razy
Trygonometria - wykazać prawdziwość wyrażenia
Wykaż, że \(\displaystyle{ \frac{1}{\sin ^{2} \alpha } - 1 = \tg ^{-2} \alpha}\)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 19:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.