Nierownosc

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

Nierownosc

Post autor: Kocurka »

cosx + tgx < 1 + sinx

chwile sie z nia mecze i cos nie moze wyjsc... bede bardzo wdzieczna za pomoc
Awatar użytkownika
Tristan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2353
Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 557 razy

Nierownosc

Post autor: Tristan »

Zakładamy, że \(\displaystyle{ \cos x 0}\).
\(\displaystyle{ \cos x + \frac{ \sin x }{ \cos x} tg x }\)
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

Nierownosc

Post autor: Kocurka »

dziekuje bardzo =]
ODPOWIEDZ