Oblicz cos jeśli...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Simong
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 10 wrz 2006, o 17:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 170 razy
Pomógł: 7 razy

Oblicz cos jeśli...

Post autor: Simong »

Oblicz cos(60° +α) jeśil sin α = -12/13 i 180°
Awatar użytkownika
baksio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 464
Rejestracja: 31 maja 2006, o 22:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość/Kraków
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 136 razy

Oblicz cos jeśli...

Post autor: baksio »

\(\displaystyle{ cos(\alpha + \beta) = cos\alpha*cos\beta - sin\alpha*sin\beta}\)
Policz \(\displaystyle{ cos\alpha}\) z jedynki trygonometrycznej.
ODPOWIEDZ