Naszkicuj wykresy funkcji
a) \(\displaystyle{ \sin (\arcsin x)}\) dla \(\displaystyle{ x\in\left\langle -1, 1\right\rangle}\)
b) \(\displaystyle{ \arcsin (\sin x)}\) dla \(\displaystyle{ x\in\mathbb R}\)
prosze o wskazowki.
narysuj wykres
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 7 sty 2010, o 18:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Włocławek
narysuj wykres
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, o 12:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm
-
- Administrator
- Posty: 34293
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy