Problem z oznaczeniem okresu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Cudi29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 10 maja 2009, o 14:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Brok/Białystok
Podziękował: 64 razy
Pomógł: 2 razy

Problem z oznaczeniem okresu

Post autor: Cudi29 »

Może to głupie pytanie, ale czy \(\displaystyle{ \frac{ \pi }{4}+k \frac{ \pi }{2}}\) to to samo co \(\displaystyle{ \frac{ \pi }{4}+ \frac{k}{2} \pi}\)?

Natknęłam się na takie wyniki w książce i nie wiem jak mam to traktować, a nie mogłam nigdzie znaleźć wyjaśnienia na ten temat.
manduka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 350
Rejestracja: 7 lis 2011, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 83 razy
Pomógł: 15 razy

Problem z oznaczeniem okresu

Post autor: manduka »

tak to samo, mnożenie jest przemienne
ODPOWIEDZ