Funkcje trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Stachu97
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 28 wrz 2011, o 17:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bieszczady
Podziękował: 1 raz

Funkcje trygonometryczne

Post autor: Stachu97 »



Jesli mam taki rysunek to

\(\displaystyle{ \sin \beta = \frac{b}{c} \\
\cos \beta = \frac{a}{c} \\
\tg \beta = \frac{b}{a} \\
\ctg \beta = \frac{a}{b}}\)


ciagle mi sie miesza wiec pytam...
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, o 14:28 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
nobleman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 11 mar 2012, o 16:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 2 razy

Funkcje trygonometryczne

Post autor: nobleman »

dobrze
ODPOWIEDZ