Cześć, mam problem z następującym układem równań. Nie wiem, czy to dobry dział, pojawiają się tam funkcje trygonometryczne, więc myślę, że tutaj. Oto układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 170\cos \alpha = 80\cos 55^{\circ} + F _{2} \\ 170\sin \alpha = 80\sin \555^{\circ} \end{cases}}\)
Układ równań
-
- Użytkownik
- Posty: 60
- Rejestracja: 6 wrz 2007, o 15:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 30 razy
Układ równań
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, o 21:46 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.