\(\displaystyle{ \frac{\sin 29 ^{o} \cdot \cos ^{2} 29 ^{o} +\sin ^{3}29 ^{o} }{\cos 61 ^{o} }}\)
ktoś może podpowiedzieć jak się do tego zabrać? albo mi to rozpocząć troszeczkę
Oblicz wartość wyrażenia - nie wiem jak się do tego zabrać
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 21 paź 2010, o 19:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 4 razy
Oblicz wartość wyrażenia - nie wiem jak się do tego zabrać
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, o 19:42 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 9 mar 2012, o 17:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 1 raz
Oblicz wartość wyrażenia - nie wiem jak się do tego zabrać
\(\displaystyle{ \cos ^{2} 29 = 1 - \sin ^{2} 29}\)
\(\displaystyle{ \cos 61 = \sin 29}\)
\(\displaystyle{ \cos 61 = \sin 29}\)