\(\displaystyle{ \frac{\sin 2x}{1+ \cos x}=\tan x}\)
Prosze o pomoc
Równanie trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 15 paź 2011, o 18:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 4 razy
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, o 18:58 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Równanie trygonometryczne
Dziedzina.
Zamień sinusa podwojonego kąta na pojedynczego, rozpisz tangensa na iloraz - pomnóż na krzyż, wszystko na lewą, sinusa przed nawias,w nawiasie podstawienie, kończyć.
Zamień sinusa podwojonego kąta na pojedynczego, rozpisz tangensa na iloraz - pomnóż na krzyż, wszystko na lewą, sinusa przed nawias,w nawiasie podstawienie, kończyć.