Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jbeb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 276
Rejestracja: 21 lis 2011, o 10:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 50 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: jbeb »

\(\displaystyle{ \sin 3x- \sin x= \sin 2x}\).
Wychodzi mi \(\displaystyle{ x=k \pi , x= \frac{2}{3} \pi +2k \pi,x= -\frac{2}{3} \pi +2k \pi, x=k \pi +2k \pi}\)
Proszę o komentarz... czy komuś wychodzi podobnie?
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: bartek118 »

Pokaż swoje rozwiązanie
jbeb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 276
Rejestracja: 21 lis 2011, o 10:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 50 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: jbeb »

Nie możesz po prostu porównać swoich rozwiązań z moimi...
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: bartek118 »

Jest ok, tylko, po co to: \(\displaystyle{ x=k \pi +2k \pi}\) ??
jbeb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 276
Rejestracja: 21 lis 2011, o 10:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 50 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: jbeb »

Ok, dzięki
ODPOWIEDZ