zapis w postaci iloczynowej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
muller
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 8 gru 2006, o 19:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Centrum
Podziękował: 85 razy
Pomógł: 6 razy

zapis w postaci iloczynowej

Post autor: muller »

zapisz w postaci iloczynowej: sinx-cosx=
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2702
Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 642 razy

zapis w postaci iloczynowej

Post autor: ariadna »

\(\displaystyle{ sinx-cosx=sinx-sin(90-x)=2cos45^{o}sin(x-45^{o})}\)
ODPOWIEDZ