Wyznaczyć zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Patron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 3 paź 2010, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: War-Maz
Podziękował: 14 razy

Wyznaczyć zbiór wartości

Post autor: Patron »

Zadanie:
Wyznacz zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f(x) = 2 - 6\sin x \cos x - 3\sin^{2}x + 5\cos^{2}x}\)

\(\displaystyle{ f(x) = 2 - 6\sin x \cos x - 3\sin^{2}x + 5\cos^{2}x}\)

\(\displaystyle{ f(x) = 2 - 3\sin 2x - 3\sin^{2}x + 5 - 5\sin^{2}x}\)

\(\displaystyle{ f(x) = 7 - 3\sin 2x - 8\sin^{2}x}\)

Ale cóż dalej...
MarcinSzydlowski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 27 sie 2010, o 22:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: tarnów
Pomógł: 28 razy

Wyznaczyć zbiór wartości

Post autor: MarcinSzydlowski »

Możesz wyznaczać ekstrema funkcji za pomocą pochodnych.
ODPOWIEDZ