Rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 276
- Rejestracja: 21 lis 2011, o 10:44
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 50 razy
Rozwiąż równanie
Jak ma coś takiego \(\displaystyle{ \sin \left( \frac{ \pi }{2}-x \right) =0}\) to zawsze za to co w nawiasie podstawiałam sobie \(\displaystyle{ t}\) i ładnie mi wszystko wychodziło, ale zastanawiam się czy mogę też zastosować wzór \(\displaystyle{ \sin \left( \alpha - \beta \right)}\), wiem że będzie więcej liczenia, ale tak z ciekawości pytam, bo wychodzą inne wyniki, znaczy pewnie te same tylko inaczej zapisane...
Ostatnio zmieniony 4 mar 2012, o 16:50 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Funkcje elementarne zapisujemy tak: \sin, \cos, itd. Skaluj nawiasy.
Powód: Poprawa wiadomości. Funkcje elementarne zapisujemy tak: \sin, \cos, itd. Skaluj nawiasy.