Narysuj wykres

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
madziaczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 30 paź 2008, o 17:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 5 razy

Narysuj wykres

Post autor: madziaczek »

Jak narysować wykres
\(\displaystyle{ y=\sin ^{2}x + \sin x}\)
Ostatnio zmieniony 3 mar 2012, o 15:26 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Narysuj wykres

Post autor: »

Po pierwsze zauważ, że jest to funkcja okresowa, wystarczy zatem narysować jej wykres w przedziale \(\displaystyle{ [0,2\pi ]}\), a potem "skopiować".
A po drugie - standardowo, należy zbadać przebieg zmienności tej funkcji.

Q.
ODPOWIEDZ