Wyznacz rozwiązania równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
fissunix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 25 maja 2011, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: różnie

Wyznacz rozwiązania równania

Post autor: fissunix »

Wyznacz rozwiązania równania
\(\displaystyle{ \sin ^{3}x + \cos ^{3}x = \frac{1}{2}}\)
należące do przedziału \(\displaystyle{ \left\langle 0, 2 \pi \right\rangle}\).
Ostatnio zmieniony 3 mar 2012, o 13:05 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami [latex], [/latex]. Poprawa wiadomości (poprawa zapisu funkcji elementarnych).
ODPOWIEDZ