Mam do rozwiązania zadanie.
Oblicz wartość wyrażenia:
\(\displaystyle{ \cos ^{2} 105^\circ - \sin ^{2}105^\circ}\)
Proszę o jakaś wskazówkę. Wzory redukcyjne tutaj nie pomagają.
Równanie trygonometryczne.
-
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 9 wrz 2010, o 21:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krakow
- Podziękował: 133 razy
- Pomógł: 1 raz
Równanie trygonometryczne.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, o 21:41 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Funkcje elementarne zapisujemy tak: \sin, \cos, itd.
Powód: Poprawa wiadomości. Funkcje elementarne zapisujemy tak: \sin, \cos, itd.