Udowodnienie równości- sinus sumy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kraszi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 lut 2012, o 18:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce

Udowodnienie równości- sinus sumy

Post autor: Kraszi »

Udowodnij, że: \(\displaystyle{ \sin\left( \alpha + \beta \right) =\sin \alpha \cos \beta +\cos \alpha \sin \beta}\)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, o 20:02 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Na przyszłość zainteresuj się prawidłowym nazewnictwem tematów, obsługą capsl locka oraz umieszczaniem zadań we właściwych działach.
porfirion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 319
Rejestracja: 6 gru 2011, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 26 razy

Udowodnienie równości- sinus sumy

Post autor: porfirion »

Tutaj jest chyba coś na ten temat:

Kod: Zaznacz cały

http://www.math.us.edu.pl/~pgladki/faq/node98.html
ODPOWIEDZ