Naszkicuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kamiolka28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 235
Rejestracja: 23 cze 2011, o 10:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lanckorona
Podziękował: 62 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: kamiolka28 »

Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ g(x)=\sin (2x + \frac{\pi}{3} )}\), gdzie \(\displaystyle{ x \in R}\).
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: ares41 »

Wskazówka:
\(\displaystyle{ 2x + \frac{\pi}{3}=2 \left( x+ \frac{\pi}{6} \right)}\)

EDIT: poprawione
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: math questions »

ares41, chochlik ci się wkradł \(\displaystyle{ 2 \left( \pi + \frac{\pi}{6} \right)}\) zamiast \(\displaystyle{ \pi}\) powinno być \(\displaystyle{ x}\) : \(\displaystyle{ 2 \left( x + \frac{\pi}{6} \right)}\)

P.S. zdarza się najlepszym
kamiolka28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 235
Rejestracja: 23 cze 2011, o 10:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lanckorona
Podziękował: 62 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: kamiolka28 »

jak taki wykres naszkicować??
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: ares41 »

math questions, Racja, dzięki
kamiolka28, Umiesz naszkicować wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\sin{2x}}\) ?
kamiolka28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 235
Rejestracja: 23 cze 2011, o 10:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lanckorona
Podziękował: 62 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: kamiolka28 »

tak. i to przesunąć o wektor ?? \(\displaystyle{ \vec{w} = \left[ - \frac{\pi}{6} , 0 \right]}\) ???
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, o 23:20 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skalowanie nawiasów.
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Naszkicuj wykres funkcji

Post autor: ares41 »

Zgadza się, przesuwamy o wektor.
ODPOWIEDZ