Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bozenawoj6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 lut 2012, o 12:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wielkopolska

Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych

Post autor: bozenawoj6 »

Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych dla kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\), jeżeli \(\displaystyle{ \sin \alpha = \frac{1}{2}}\) .
Bardzo proszę o rozwiązanie - Bożena.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, o 21:28 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych

Post autor: anna_ »

Jedynkę trygonometryczną znasz?
ODPOWIEDZ