Równania trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Hermit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 19 wrz 2010, o 14:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 5 razy

Równania trygonometryczne

Post autor: Hermit »

Może mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak to obliczyć?
\(\displaystyle{ sin x = -\frac{3}{4} \\ \\
ctg x = -4 \n}\)
Tmkk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1718
Rejestracja: 15 wrz 2010, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrołęka
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 501 razy

Równania trygonometryczne

Post autor: Tmkk »

\(\displaystyle{ \sin x = -\frac{3}{4}\\
x = \arcsin (-\frac{3}{4})}\)
ODPOWIEDZ