Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Hajtowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 754
Rejestracja: 12 wrz 2010, o 10:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL
Podziękował: 213 razy
Pomógł: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Hajtowy »

\(\displaystyle{ 2 \sin x \cdot \cos ^{3}x = 2\sin x \cdot \cos x \\
x \in \left\langle 2\pi , \pi\right\rangle}\)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, o 19:40 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: math questions »

a w czym problem??
przenieś wszystko na lewą stronę, wspólny czynnik przed nawias....
Awatar użytkownika
Hajtowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 754
Rejestracja: 12 wrz 2010, o 10:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL
Podziękował: 213 razy
Pomógł: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Hajtowy »

\(\displaystyle{ 2\sin x \cdot \cos ^{3}x - 2\sin x \cdot \cos ^{}x = 0}\)

Ze wzoru : \(\displaystyle{ 2\sin x \cdot \cos ^{}x = \sin 2x}\)

Czyli teraz co mam zrobić -.- ?
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, o 19:41 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: math questions »

\(\displaystyle{ 2sinx \cdot cosx}\) - przed nawias wyciągnij
Awatar użytkownika
Hajtowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 754
Rejestracja: 12 wrz 2010, o 10:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL
Podziękował: 213 razy
Pomógł: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Hajtowy »

yyyy proszę zrób mi to bo nie umiem ;d
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: math questions »

\(\displaystyle{ 2sinx \cdot cosx \cdot (cos ^{2}x-1)=0}\)
Awatar użytkownika
Hajtowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 754
Rejestracja: 12 wrz 2010, o 10:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL
Podziękował: 213 razy
Pomógł: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Hajtowy »

Hah ;d i co dalej z tym ? bo ja tutaj nic 'nie widzę' -.-
ODPOWIEDZ