prościutka nierówność trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
major37
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1631
Rejestracja: 30 wrz 2010, o 13:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Witaszyce
Podziękował: 288 razy
Pomógł: 72 razy

prościutka nierówność trygonometryczna

Post autor: major37 »

Coś mnie zaćmiło i wolę sprawdzić \(\displaystyle{ \cos x>0}\) to \(\displaystyle{ x \in ( - \frac{ \pi}{2}+2k \pi; \frac{ \pi}{2}+2k \pi )}\). Dobrze ?
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

prościutka nierówność trygonometryczna

Post autor: aalmond »

Dobrze.
major37
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1631
Rejestracja: 30 wrz 2010, o 13:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Witaszyce
Podziękował: 288 razy
Pomógł: 72 razy

prościutka nierówność trygonometryczna

Post autor: major37 »

Dzięki
ODPOWIEDZ